Saturday, October 03, 2009

kawan ku kawin lagi

- hang tau tak?

+ laaa hang tak cakap lagi macam mana aku nak tau!

- ni aku nak ceghita kat hang la ni...ceghita menarik sangat

+ hmmm ceghita apa tu???

- kawan kita tu kawin lagi laaaa

+ hmmm ceghita kawin lagi tu menarik ke? Atau ceghita orang nak bercerai lagi menarik?
(Selalunya kalau kita tanyakan kepada pasangan yang ingin berkahwin,jawapan yang diberikan akan sama atau hampir sama saja tetapi kalau kita tanyakan kepada pasangan yang ingin bercerai,jawapan yang diberikan akan berbagai-bagai mengikut version masing-masing)

+ haaa apa yang menarik tu!

- kawan kita tu minta permission dari wife dia kata nak kawin satu lagi.Wife dia cakap boleh tapi dengan syarat buat rumah dulu untuk dia ngan anak-anak dia nak duduk

+ ok lah tu sebab depa kan belum ada rumah sendiri lagi....

- tang tu laa yang menariknya tu....

+ syarat buat rumah pun menarik sangat ka?

- menarik laaa tu sebab wife dia tak sebut pun kata buat rumah tu sampai siap baru kawin....

+ so .....

- baru pacak tiang mula buat rumah tu......kawan kita tu pun kawin laaaa

+ gulp!.... aku telan air liuq....cekap....memang cekap kawan aku nih! ....boleh siap ke rumah yang baru buat tu ????

apa-apa pun .... wa tabik sama lu
laaaa

No comments:

Post a Comment