Saturday, April 11, 2015

Fungsi Utama KOLOSTRUM


FUNGSI UTAMA KOLOSTRUM

Menentang Selsema dan Alahan
Menghalang Tulang Rapuh
Keseimbangan Kandungan Gula
Menentang Kuman Bakteria Yang Menjangkiti Melalui Makanan dan Air Minuman
Mengurangkan Kesakitan Sakit Otot dan Keadaan Sistem Imunisasi Automatik
Mengurangkan Berat dan Lemak Badan

Menentang Selsema dan Alahan

Bagi mereka yang kerap mengambil kolostrum, didapati antibodi badan mereka adalah lebih kuat terhadap penyakit. Badan mereka akan mempunyai komposisi anti-kuman dan anti-toksik, amat berkesan untuk meneutralisasi racun atau toksik yang dikeluarkan oleh kurnan atau virus yang menjangkiti pada dinding sistem pemafasan.

Menghalang Tulang Rapuh

Osteoclasts merupakan sel yang mengakibatkan tulang rapuh dan lemah. Osteoblasts pula sebaliknya secara langsung membantu penghasilan tulang kuat, menghasilkan IgF. Semakin kurang osteoblasts maka semakin tambahnya jumlah osteoclasts, yang dinamakan osteoporosis atau tulang rapuh.

Keseimbangan Kandungan Gula

Seperti yang dinyatakan dalam Journal Diabetis. Kolostrum dapat membantu menukarkan glukosa kepada darah daging manusia, ini justeru merendahkan kandungan gula dalam diabetis secara langsung. Tahap Nitrogen menjadi seimbang membantu mengurangkan berat badan, membantu pesakit diabetis untuk menjaga berat badan yang seimbang.

Menentang Kuman Bakteria Yang Menjangkiti Melalui Makanan dan Air Minuman

Kajian menunjukkan Immunoglobullins dalam kolostrum dapat mencegah dan mengubati penyakit. Komposisi dalam kolostrum seperti laktoferrins dapat membunuh kuman E-Coli. lgF yang terkandung dalam kolostrum dapat melindungi usus daripada jangkitan kuman bakteria dan meneutralkan racun toksin. Kajian juga menunjukkan terhadap respon tindak balas kolostrum terhadap kuman dan penyakit cirit-birit.

Mengurangkan Kesakitan Sakit Otot dan Keadaan Sistem Imunisasi Automatik

Kolostrum susu lembu mengandungi sejenis protein yang kaya dengan PRE dapat menenangkan sistern imunisasi yang terlampau aktif, dan merangsangkan sistem imunisasi yang kurang aktif. Dengan erti kata lain. lanya dapat membantu mengawal sistem imunisasi badan, dan menghalang serta membunuh kuman yang menyerang pada badan manusia.

Mengurangkan Berat dan Lemak Badan

Kolostrum membantu penyerapan glukosa pada otot. menguatkan otot-otot badan dan tenaga. Ini justeru membakarkan lernak badan, mengurangkan lemak badan. Menurut kajian kertas daripada Persidangan Sains dam Perubatan yang diadakan di Australia pada 1998, ahli-alili sukan yang mengambil kolostrum dapat menunjukkan pretasi yang lebih baik, dan dapat memulihkan tenaga mereka dalam masa yang lebih singkat selepas setiap latihan.

Anda nak order susu ini ? 
silakan tel / sms / wassup : 019 5456516

No comments:

Post a Comment